R&D Engineer

R&d%20integreren%20functies%20in%20vorm%20en%20%20bewerking

De baan die je écht wilt

Werken bij KS Profiel betekent niet zomaar een baan. Je komt aan boord van een familiebedrijf dat vastbesloten is de wedstrijd te winnen. Vanuit Moerdijk helpen we onze klanten over de hele wereld. Van uitgestrekte solar-farms in de Verenigde Staten tot hightech warehouses in Dubai en inspirerende ontwikkelingsprojecten in Ethiopië. Samen zorgen we voor tevreden klanten wereldwijd. Hoe? Door eigenwijs te zijn en profieloplossingen te bedenken en te maken waar onze klanten het verschil mee maken. Met in eigen huis ontwikkelde state of the art machines, eigen gereedschappen en met onze eigen handen. Topkwaliteit waarmee we de afgelopen jaren hard zijn gegroeid. En we groeien door!

Om te helpen onze groei te realiseren, maken we graag kennis met jou.

Wat moet er gebeuren?

Modulair en circulair bouwen, duurzame materiaalbesparende toepassingen, prefab constructies, et cetera; deze tijd vraagt om nieuwe, slimme constructieve oplossingen. Daar zitten wij bij KS Profiel bovenop. Onze profielen bieden door hun grote vormvrijheid, kostenefficiënte en praktische en duurzame toepasbaarheid veel potentie. Dit alleen is echter niet genoeg: met diepgaande kennis van profileertechniek, constructieve eisen en een feilloos klantgevoel maken we het echte verschil. Als R&D Engineer speel je daarin een cruciale rol.

Door dóór te vragen weet je klanten te inspireren met je rake adviezen op het gebied van te ontwikkelen producten en systemen. Daarbij bestrijkt je technische kennis het hele pakket; van ontwerp en constructie, tot materiaaltoepassing en productie. De ideeën en wensen van je klanten vertaal je vlot naar creatieve oplossingen en optimale ontwerpen. Ook werk je waar nodig nauw samen met ketenpartners zoals montagebedrijven en constructeurs. Je zorgt voor strak projectmanagement, waarbij je de klant stipt informeert over de voortgang.

Samen met je leidinggevende bepaal je de prioriteiten en levensvatbaarheid van te ontwikkelen producten en oplossingen. Je stemt met je collega’s af om profielontwerpen technisch te toetsen op haalbaarheid. Daarnaast help je onze nieuwste ontwikkelingen bij klanten te implementeren, zoals bijvoorbeeld het inlezen van gatenpatronen in profielen. Je begeleidt producttesten en adviseert over verbeteringen. Kortom, je helpt op jouw manier mee de belofte van KS Profiel waar te maken bij je klanten: Profile solutions you really want.

Wat kom jij brengen?

Jouw enthousiasme voor vernieuwing in je vakgebied zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de nieuwste technische ontwikkeling. Je deelt jouw kennis proactief met je collega’s en draagt nieuwe toepassingen van de laatste ontwikkelingen aan. Naast je creatieve en technische brein, beschik je over een klantgerichte en commerciële houding waarin het leveren van resultaat voorop staat. Optimale klantwaarde lever je door oplossingsgericht samen te werken met je collega’s. Hierin pak je zelf je ruimte en het initiatief.

Verder zien wij graag bij jouw sollicitatie:

  • Een technische HBO of universitaire opleiding;
  • Ervaring met 2D en 3D tekenpakketten (Autocad en/of Inventor);
  • Goede beheersing van de Duitse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Nieuwsgierigheid en een drive om te vernieuwen.

Ook als je net je studie hebt afgerond, neem dan vooral contact met ons op voor een kennismaking!

Wat kan je van ons verwachten?

Werken bij KS Profiel betekent met ons meegroeien en meehelpen om onze grote ambities in de wereldmarkt te realiseren. Wij geloven in eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid. In oplossingsgericht en buiten de gebaande paden denken en doen. En vooral in de kracht van samenwerking: met collega’s, klanten en toeleveranciers. De sfeer bij ons is informeel, creatief en tegelijk daadkrachtig en doelgericht. Wat je vandaag bedenkt kun je morgen uitvoeren. We werken commercieel, maar met oog voor elkaar en voor de wereld om ons heen.

Als jij meer wilt dan alleen een baan, en actief wilt bijdragen aan de ontwikkeling van een wereldbedrijf, dan deel je ook mee in het succes. Naast een goed salaris is er namelijk een winstdelingsregeling en zijn er regelmatig leuke andere extraatjes.

Werken bij KS Profiel: de baan die je écht wilt.

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijving en ben je enthousiast geworden? Heb je nog vragen over KS Profiel of de functie? Mail je sollicitatie met je CV naar vacature@ksprofiel.com.(Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld)

Social media screening kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.