Chief Technology Officer

R&d2014%20(2)

De baan die je écht wilt

Werken bij KS Profiel betekent niet zomaar een baan. Je komt aan boord van een familiebedrijf dat vastbesloten is de wedstrijd te winnen. Vanuit Moerdijk helpen we onze klanten over de hele wereld. Van uitgestrekte solar-farms in de Verenigde Staten tot hightech warehouses in Dubai en inspirerende ontwikkelingsprojecten in Ethiopië. Samen zorgen we voor tevreden klanten wereldwijd. Hoe? Door eigenwijs te zijn en profieloplossingen te bedenken en te maken waar onze klanten het verschil mee maken. Met in eigen huis ontwikkelde state of the art machines, eigen gereedschappen en met onze eigen handen. Topkwaliteit waarmee we de afgelopen jaren hard zijn gegroeid. En we groeien door!

Om te helpen onze groei te realiseren, maken we graag kennis met jou.

Wat moet er gebeuren?

Ons verder ontwikkelen tot meest klantgerichte samenwerkingspartner in profieloplossingen en daarmee misschien wel de grootste ter wereld worden. Dat is de droom die we met z’n allen nastreven bij KS Profiel. Die ambitie is niet gering en daar wil jij graag met veel energie een bijdrage aan leveren. Je bent verantwoordelijk voor alle technische aspecten van onze profieloplossingen en hebt een duidelijke visie op hoe KS Profiel met behulp van technologische ontwikkelingen haar klanten verder kan brengen. Samen met het MT help je door technologische toepassingen – van innovatie en productontwikkeling tot systeemoplossingen en logistiek – de beoogde jaarlijkse groei te realiseren. Je neemt het voortouw in het ontwikkelen van strategische plannen en realiseert deze samen met je collega MT leden en de rest van de organisatie. Je hebt een heldere en inspirerende visie over de ontwikkelingen in de markt en werkt met de R&D-afdeling continu aan klantgerichte vernieuwingen op het gebied van profileertechniek en systeemoplossingen. Technologie is voor jou daarbij vooral een werkwoord, en geen doel op zich. Een technologische oplossing vind je pas succesvol als de klant er zijn doelen mee behaalt, en het liefst meer.

Vanuit je rol als CTO faciliteer en inspireer je de managers van de bedrijfsunits Profileertechniek, Productie Profielen, Special Products, Distributie Centrum en Service Center. Met hen ga je de uitdaging aan om de belofte van KS Profiel elke dag waar te maken voor je klanten, het leveren van: Profile solutions you really want.

Wat kom jij brengen?

Binnen het MT geef je vanuit je technologische expertise jouw visie op de markt en leid je alle product-gerelateerde ontwikkelingen op technologisch gebied - zowel strategisch als tactisch - die resulteren in enthousiaste klanten en daarmee groei van het bedrijf. Vanuit jouw kennis en ervaring leid je in samenspraak met je collega MT leden de strategische richting van KS Profiel en daarmee de ontwikkeling en groei van de onderneming. Je weet door technologische vernieuwing, uitmuntende kwaliteit en zeer klantgerichte oplossingen KS Profiel keer op keer onderscheidend neer te zetten. Je toont leiderschap en stuurt op bevlogen wijze mensen aan binnen de kaders van de cultuur, missie, visie en waarden van KS Profiel. Je leidt marktgericht onderzoek naar de nieuwste oplossingen, methoden en technieken en bepaalt in samenspraak met het MT welke we omarmen en implementeren. Je hebt een hart voor duurzaamheid en slim en efficiënt opereren. Je bent praktisch en hands on in je aansturing. Collegialiteit en professionele bevlogenheid kenmerken je karakter. Je drive voor technologie werkt aanstekelijk.

In jouw ervaringen en vaardigheden zien we graag terug:

  • Representatief en zeer klantgericht, communicatief sterk en uitstekende presentatievaardigheden;
  • Minimaal 15 jaar werkzaam met ontwikkeling van systemen, waarvan minimaal 10 jaar in een leidinggevende functie met strategische verantwoordelijkheden;
  • Academisch werk- en denkniveau door opleiding of ervaring, richting werktuigbouw of bouwkunde;
  • Commercieel en communicatief sterk, inspirerend, motiverend en collegiaal op alle niveaus binnen het bedrijf;
  • Naast strategisch denker en tactisch planner ook vooral een proactieve doener.

Wat kan je van ons verwachten?

Werken bij KS Profiel betekent met ons meegroeien en meehelpen om onze grote ambities in de wereldmarkt te realiseren. Wij geloven in eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid. In oplossingen en buiten de gebaande paden denken en doen. En vooral in de kracht van samenwerking: met collega’s, klanten en toeleveranciers. De sfeer bij ons is informeel, creatief en tegelijk daadkrachtig en doelgericht. Wat je vandaag bedenkt kun je morgen uitvoeren. We werken commercieel, maar met oog voor elkaar en voor de wereld om ons heen.

Als jij meer wilt dan alleen een baan, en actief wilt bijdragen aan de ontwikkeling van een wereldbedrijf, dan deel je ook mee in het succes. Naast een goed salaris is er namelijk een winstdelingsregeling en zijn er regelmatig leuke andere extraatjes.

Werken bij KS Profiel: de baan die je écht wilt.

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijving en ben je enthousiast geworden? Heb je nog vragen over KS Profiel of de functie? Mail je sollicitatie met je CV naar l.decossaux@boelenadviesgroep.nl (Deze vacature staat op exclusieve basis uit bij Boelen Adviesgroep).

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.