Nabehandelingen

Om koudgevormde stalen profielen te verduurzamen of meer uitstraling te geven, kunnen we de volgende nabehandelingen voor u verzorgen.

Beitsen

De stalen profielen worden ondergedompeld in een zoutzuurbad. Dit noemen we beitsen. Dit is nodig om het oppervlak vuil- en vetvrij te maken voordat een profiel wordt gecoat of naverzinkt, zodat een goede hechting kan worden gegarandeerd.

Stralen en meniën

Een uitstekende methode om de hechting te verbeteren is het stralen van profielen. Voor stralen wordt gekozen wanneer het profiel bijvoorbeeld is gelast of als het oppervlak vrij van walshuid moet zijn. Het oppervlak van het profiel wordt gestraald met zand (grid) onder hoge druk. Hierdoor worden alle vetten en de walshuid van het profiel verwijderd. Bijkomend voordeel is dat door het stralen het oppervlak van het profiel wordt verruwd, waardoor de coating beter hecht. Na het zandstralen, worden de profielen van een rode of grijze menie voorzien (een soort grondverf die een uitstekende beschermings- en hechtingslaag vormt). Vervolgens zijn de profielen klaar om te worden behandeld.

Coaten

Het (poeder) coaten van profielen betekent dat de profielen worden voorzien van een gespoten (poeder) coating in elke gewenste kleur. Dit proces kan worden toegepast op profielen die in het zicht komen, bijvoorbeeld bij magazijnstellingen.

Thermisch verzinken

IJzer en staal roesten. De oxidelaag die op staal wordt gevormd, heeft een groter volume dan het staal zelf en vormt daardoor geen beschermende afsluitende laag. Voor veel toepassingen van staal is het daarom nodig het product tegen roesten te beschermen. Bij thermisch verzinken worden de profielen eerst in een zoutzuurbad ondergedompeld; dit noemen we beitsen. Vervolgens gaan de profielen in een bad met vloeibaar zink. Het wordt daarom ook wel dompelverzinken genoemd. De zinklaag is afhankelijk van de dikte van het te verzinken materiaal.

Trend: coating magnesium/zink vervangt thermisch verzinken

De laatste jaren gebruiken we steeds vaker een staalkwaliteit met een coating van magnesium/zink. Deze is maar liefst 10 keer beter bestand tegen corrosie dan verzinkt staal, zelfs in de meest veeleisende buitenomgevingen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de financiële besparingen.

Denk ook eens aan magnesium/zink als alternatief voor thermisch na-verzinkte profielen.
Peter
Peter van Vugt, Key -Accountmanager KS Band & Plaat B.V.
KS levert een goede partnership: juist op tijd, de juiste kwaliteit staal.
Roelof%20v.d.klis%20reppel3
Roelof van der Klis, Eigenaar Reppel BV
Elke dag is anders bij KS, elke dag een nieuwe uitdaging
Ronald2
Ronald Speksnijder, Teamleider Logistiek KS Profiel B.V.
Iedereen bij KS profiel zet zich voor de volle 100% in om tot een goed product te komen.
Anita%20(p&o)
Anita Derks, Head Human Resources KS Profiel B.V.
Onze uitvindersgeest slaapt nooit. Het is voor ons een sport om samen met u innovatieve oplossingen te vinden.
Test%20marijn
Marijn v.d. Werken, R&D Engineer bij KS Profiel B.V.
Zoekt u staal? Wij verkopen meer !
Davey
Davey van Elteren, Accountmanager, KS Profiel B.V.
KS heeft een profileerervaring waarvan wij kunnen leren !
Dirk%20m
Dirk Monster, Bedrijfsleider Laminex bv
KS heeft de 3 belangrijke aandachtspunten voor mij: kwaliteit, prijs en leverbetrouwbaarheid.
Job%20bossers
Job Bossers, Eigenaar JB Hydroponics bv
Als familiebedrijf zijn we een hecht team. We willen de wedstrijd winnen, en altijd samen met de klant!
Leendert2
Leendert Noordzij, CEO KS Profiel B.V.