KS Profiel neemt nieuwe wals in gebruik

01-04-2019

Met de ingebruikname van een nieuwe wals bij KS Profiel kunnen vanaf nu profielen worden geproduceerd met een bereik tot 1000 mm breed en 8 mm dik. Voor constructeurs in de warehousing industrie en andere sectoren waarin wordt gebouwd met koudgewalste profielen betekent dit dat er hoger, breder en voor zwaardere belasting kan worden gebouwd dan voorheen. Deze nieuwe categorie op maat gemaakte koudgewalste profielen vormen tevens een volwaardig en aantrekkelijk alternatief voor onder meer traditionele, warmgewalste H-profielen.

Web

Zelf ontwikkeld en gebouwd

De nieuwe wals is door KS Profiel in eigen huis gerealiseerd. CEO Leendert Noordzij licht toe: “We zien bij onze klanten in de markt een toenemende behoefte aan een zwaarder kaliber profielen waarmee het constructiebereik wordt vergroot. Om exact te kunnen leveren wat onze klanten willen, hebben onze R&D unit en de unit Profileertechniek deze machine van de grond toe af ontwikkeld en gebouwd. Daar zijn we natuurlijk supertrots op.”

Trend

Het toepassen van een groter kaliber koudgevormde profielen past in een toenemende trend, constateert chief commercial officer Louis Raucamp: “Er wordt steeds vaker gekozen voor koudgevormde profielen omdat warmgewalste profielen in een beperkt aantal standaardformaten beschikbaar is. Dat kan voor sommige bouwers prima werken, echter we zien dat de behoefte steeds meer verschuift naar maatwerk. De combinatie van hoogwaardig constructiestaal, op maat ontworpen profielvormen, het constructiegemak en ook de duurzamere en efficiënte productiewijze maken het steeds aantrekkelijker voor onze klanten. Met deze nieuwe wals creëren we voor hen weer nieuwe toepassingsmogelijkheden.”

De wals is vrijdag feestelijk in gebruik genomen met de overhandiging van een levensgrote moersleutel door de projectleider aan de productie.