Stalen liggers van KS profiel maken licht werk bij het renoveren van vloeren

05-10-2012

Vanaf nu is het gedaan met het gehannes en gesjouw van zware betonnen balken om vloeren te leggen in bestaande woningen. Ter vervanging voor verrotte of slechte houten vloeren droeg KS Profiel bij aan de ontwikkeling van innovatieve stalen profielen (renovatieliggers) voor de PS-renovatievloer van VBI in Huissen.

Vbi3

Arbo vriendelijk

De vloer bestaat uit stalen liggers en polystyreen vulblokken, licht te tillen en ook handig te leggen op moeilijk bereikbare plaatsen. Het ARBO-vriendelijke vloersysteem maakt meer meters met minder manuren mogelijk. De bouwvakkers reageren enthousiast. Hijskranen zijn niet meer nodig. In een dagdeel ligt een vloer erin en kan het storten van de druklaag en de gewapende afwerklaag beginnen.

Makkelijk op maat

“De verzinkte stalen liggers wegen slechts 6,5 kilo per strekkende meter”, zegt Harald Freericks, accountmanager bij KS profiel. "Dat is ongeveer een vijfde van het gewicht van betonnen balken. We produceren de liggers in vier standaardformaten, van drie tot vijf meter lang. Met een haakse slijper zijn ze makkelijk te verkleinen. Er zijn minder liggers nodig omdat ze een h.o.h.-afstand van 90 centimeter hebben, in plaats van de gebruikelijke 63 centimeter."