KS Levert unieke maatwerk profielen voor tunnelwand A4

09-10-2012

In 2011 is de tunnel bij de A4 bij Burgerveen voorzien van speciale wandtegels met een extreem hoge brandwerendheid en een hoog akoestisch absorptievermogen. De tegels moeten maar liefst twee uur lang een brandhaard van 1100 graden kunnen verdragen. De tegels zijn een ontwikkeling van Van Campen Industries uit Lelystad.

Foto%202

Met alleen de wandtegels was men er nog niet. De hoge brandwerendheid van de tegels stelt ook hoge eisen aan de stalen achterwandconstructie van staal waar de tegels op zijn gemonteerd. Ook die moet het krimpen en uitzetten van de constructie kunnen opvangen bij hoge temperaturen. KS profiel tekende voor een fraai technisch staaltje en ontwikkelde de frameconstructie van stalen profielen volledig op maat.

"Juist in die complexe uitdagingen hebben we een bijzondere naam opgebouwd. We helpen de klant met het bedenken van de slimste en voordeligste oplossing. Research & Development neemt een prominente plaats in bij KS profiel en heeft onder andere geleid tot de inzet van innovatief materiaal. Elk detail wordt volledig uitgedacht en berekend door onze engineers. Voor de tunnel waren natuurlijk veel verschillende bewerkingsvarianten en fixlengten stalen profielen nodig. Met ons logistieke proces maken we het de opdrachtgever graag zo makkelijk mogelijk. We stelden complete bouwpakketten met profielen van verschillende lengten samen en leverden die op de juiste tijd en exact de juiste gps coördinaten af." Aldus Harald Freericks, accountmanager bij KS profiel.