Productoptimalisatie & Logistieke Service
KS Profiel. We fit within your profile
Onze stalen profielen
State of the art engineeringsoftware
Productoptimalisatie
Logisiteke service
3D model

Onze strategie

Klantgericht ontwikkelen, klantgericht produceren, samen groeien!

“Wij zijn in feite een operationeel verlengstuk van de ontwikkeling-, engineering- en productieafdeling van onze klanten,” zegt CEO Leendert Noordzij over de strategie en filosofie van KS Profiel. “Daaraan ligt een tijdperk van ervaring en know-how ten grondslag. In 2015 bestaat KS Profiel 40 jaar en kunnen we terugkijken op vier decennia van groei, innovatie en internationale ontwikkeling. Maar we kijken met name vooruit naar een tijdperk van hechte samenwerking en het optimaliseren van onze technische en logistieke dienstverlening. Wij zien het als onze missie dat onze services en de in nauwe samenwerking met opdrachtgevers ontwikkelde producten het mogelijk maken dat onze klanten hun marktpositie en winstgevendheid gericht kunnen uitbouwen en versterken.”


40 jaar

KS Profiel startte veertig jaar geleden met de verkoop van standaard profielen. De markt ontwikkelde zich snel en klanten wilden meer maatwerk. KS Profiel reageerde daarop met het aanbieden van bewerkingen zoals gaten en sleuven ponsen, extra zettingen aanbrengen, etc. Daardoor kwam KS Profiel langzaam maar zeker in de rol van fabrikant terecht. “Klanten begonnen tekeningen van specifieke profielen op te sturen met de vraag of die ook geproduceerd konden worden. Zo is in feite onze rol als producent ontstaan,” zegt Leendert Noordzij erover. “Dat heeft ertoe geleid dat we momenteel beschikken over 13 geavanceerde rolvormlijnen. Daarmee kunnen we een breed scala aan open en gesloten profielen produceren in ontelbare uitvoeringen: dun, dik, klein, groot, licht, zwaar, eenvoudig, complex, met bovendien een enorme variëteit aan ponspatronen. Hierbij is iedere gewenste seriegrootte mogelijk van enkele stuks tot grote series. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in een geavanceerde slitlijn. Slitten passen we niet alleen toe als voorbewerking voor onze eigen productie, maar ook bedienen we hiermee klanten die behoefte hebben aan geslit bandmateriaal. We leveren in dit kader een breed spectrum aan kwalitatief hoogwaardige materiaalsoorten, die we in vrijwel elke gewenste breedte kunnen slitten. Dit met een ongekend snelle levertijd en tegen een scherpe prijs.”

Specifieke know-how

“De voor elk profiel unieke rolvormgereedschappen ontwerpen en produceren we zelf en daarmee hebben we een enorme kennis en ervaring opgebouwd,” vervolgt Leendert Noordzij. “Als we producttekeningen van klanten zien, raken we direct geïnspireerd om uit te zoeken hoe het technisch mogelijk is/wordt om dit profiel te produceren. Tegelijkertijd beginnen onze handen te jeuken om met die klanten mee te mogen denken teneinde hun product te optimaliseren. Onze ervaring en know-how komt dan naar boven, op basis waarvan we gerichte voorstellen kunnen doen. Dit zowel ontwerptechnisch en functioneel als constructief.  Het kijken naar ‘de behoefte achter de vraag’ heeft er onder meer toe geleid dat in 2009 onze R&D-afdeling is ontstaan. We zitten graag en steeds vaker al in een vroeg stadium als ontwikkelpartner met onze klanten aan tafel. We geven ontwerp- en materiaaladviezen, beoordelen de ‘maakbaarheid’ van productideeën, produceren en testen prototypes van nieuwe producten om deze uiteindelijk rendabel voor onze klanten te produceren. In de ontwikkelfase maken we gebruik van geavanceerde rapid prototyping technieken en state-of-the-art engineeringsoftware, waarmee we onder meer technische haalbaarheidsberekeningen kunnen maken. Hiermee zijn we vanaf de ontwikkelfase een deskundige en slagvaardige partner voor onze klanten.”

Productoptimalisatie

“Ideeën vertalen in nieuwe, innovatieve producten vereist specifieke kennis en ervaring,” benadrukt Leendert Noordzij. “Klanten komen bij ons met hun plannen, hebben vaak al een schetsontwerp gemaakt en dan is het zaak om te achterhalen wat de achterliggende gedachte is. Met een nieuw profiel kan vaak gewicht-, ruimte- en/of montagewinst worden geboekt. Ook is kostenverlaging een belangrijk streven en gaat het vaak om verbetering van de eigenschappen. Een product moet bijvoorbeeld corrosiebestendiger, slijtvaster, buigzamer of juist stijver worden. Dat vereist een nauwgezette combinatie van een optimale constructieve vormgeving, materiaalkeuze en afwerking. Zonodig doen we in overleg met onze materiaalleveranciers proeven met specifieke staalsoorten, waar mooie oplossingen uit voortvloeien. Voor één van onze klanten uit de bouwsector hebben we bijvoorbeeld een stalen ligger ontwikkeld die een uitstekend alternatief is voor de zware ‘traditionele’ betonnen vloerbalken. Daarnaast zijn we sterk in magazijntechniek. Compact en efficiënt bouwen (ruimte en tijdwinst), licht in gewicht, ijzersterk, duurzaam en nauwe toleranties zijn daarbij cruciale criteria. Een andere belangrijke afzetmarkt is de solarbranche, waarvoor we duurzame, corrosiewerende draagconstructies voor zonnepanelen ontwikkelen. Voor weer en andere sector, de trailerbouw, produceren we lichte, sterke profielen uit speciale ‘hoge sterkte staalsoorten’ voor de in deze branche zo belangrijke gewichtsbesparing. Door deze profielen bovendien specifiek vorm te geven, zijn ze ook sneller te monteren, wat resulteert in lagere productiekosten. Alle profielen kunnen we voorzien van corrosiewerende, slijtvaste en/of esthetisch fraaie galvanische of organische oppervlaktelagen (coatings). Kortom, in samenwerking met onze klanten ontwikkelen we slimme, duurzame en functionele profielconstructies, waarin veel technisch vernuft is te vinden. Juist die meerwaarde genereren is een van onze belangrijkste missies.”

Logistieke service

“Wij volgen onze klanten de wereld over,” zegt Leendert Noordzij tot slot. “Veel van onze afnemers zijn export georiënteerd en daar spelen wij gericht op in. Een belangrijk aspect van onze business betreft dan ook onze logistieke organisatie. Vanuit het strategisch gelegen Moerdijk beleveren we klanten wereldwijd. De V.S. is momenteel een sterke groeimarkt en behalve dat we sterk zijn in Europa, leveren we ook aan afnemers in Dubai, Japan, Australië, Rwanda, Israël, Rusland, Noord- en Zuid-Amerika, etc. Onze internationale logistieke services gaan we de komende jaren verder intensiveren. Zo zijn de wijze van etiketteren, verpakken, beladen en het organiseren van de juiste transportformulieren belangrijke aspecten waarmee we onze klanten een complete logistieke ondersteuning bieden. Voor de woning- en utiliteitsbouw maken wij bijvoorbeeld specifieke ‘bouwpakketten’ die 1:1 het verloop van het bouwproces volgen. Ook zijn er klanten die profielen fasegewijs in een specifieke volgorde geleverd willen hebben. Dit komt vaak voor bij grotere Material Handling projecten. De profielen worden daarvoor duidelijk gecodeerd en desgewenst inclusief montagematerialen afgeleverd. Ontzorgen is onze missie, zodat met onze producten en services onze klanten zich volledig op hun core-business kunnen focussen en zo hun marktaandeel en winstgevendheid sneller kunnen verbeteren. Win-Win dus en met die strategie en filosofie zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste profielproducenten van Europa.”

Leendert Noordzij

CEO KS Profiel

De leaflet is te downloaden door hier te klikken

Zoekt u staal? Wij verkopen meer !
Davey
Davey van Elteren, Accountmanager, KS Profiel B.V.
Onze uitvindersgeest slaapt nooit. Het is voor ons een sport om samen met u innovatieve oplossingen te vinden.
Test%20marijn
Marijn v.d. Werken, R&D Engineer bij KS Profiel B.V.
Elke dag is anders bij KS, elke dag een nieuwe uitdaging
Ronald2
Ronald Speksnijder, Teamleider Logistiek KS Profiel B.V.
KS heeft de 3 belangrijke aandachtspunten voor mij: kwaliteit, prijs en leverbetrouwbaarheid.
Job%20bossers
Job Bossers, Eigenaar JB Hydroponics bv
KS levert een goede partnership: juist op tijd, de juiste kwaliteit staal.
Roelof%20v.d.klis%20reppel3
Roelof van der Klis, Eigenaar Reppel BV
KS heeft een profileerervaring waarvan wij kunnen leren !
Dirk%20m
Dirk Monster, Bedrijfsleider Laminex bv
Als familiebedrijf zijn we een hecht team. We willen de wedstrijd winnen, en altijd samen met de klant!
Leendert2
Leendert Noordzij, CEO KS Profiel B.V.
Iedereen bij KS profiel zet zich voor de volle 100% in om tot een goed product te komen.
Anita%20(p&o)
Anita Derks, Head Human Resources KS Profiel B.V.
Denk ook eens aan magnesium/zink als alternatief voor thermisch na-verzinkte profielen.
Peter
Peter van Vugt, Key -Accountmanager KS Band & Plaat B.V.